Deze e-mail online lezen

 

Scherp je vaardigheden intercultureel werken aan!

Mooi nieuws: we hebben ons activiteitenprogramma uitgebreid. In 2021 en 2022 kun je deelnemen aan verschillende trainingen om jouw internationale mindset te versterken. Dus wil jij vaker kennis delen met collega’s over de grens en zo je netwerk vergroten? Of leren hoe je méér haalt uit een bezoek aan de ICOM General Conference 2022 in Praag? Wij helpen je graag op weg.
We hebben weer veel nieuwe leden hebben mogen verwelkomen, daarom in 2022 voor het eerst ook een introductiedag. Een snelcursus ICOM-lidmaatschap, die je onder meer inzichten biedt in het landschap van de talrijke internationale ICOM-comités.
Maar eerst: een najaarsborrel voor alle leden, op 19 november 2021 in het Jenevermuseum in Schiedam. De officiële uitnodiging volgt zo snel mogelijk, maar save the date!

Hartelijke groet,

Diederik von Bönninghausen
Voorzitter


 

Agenda 

Samen met Akteos organiseren we diverse trainingen op het gebied van intercultureel werken. Voor de succesvolle tweedaagse training ‘Cultural Awareness’ is inschrijven al mogelijk. Voor de overige activiteiten geldt: de precieze tijden en locaties volgen, dus houd onze website in de gaten voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden. 

Algemene training ‘Cultural Awareness’
Locatie: nog te bepalen.
Kosten: € 50,- (incl. koffie/thee/lunch op beide dagen)
Data:

Geplande trainingen:

  • Verdiepende training ‘Intercultureel onderhandelen’ (4 april 2022)
  • Verdiepende training ‘Leiding geven aan interculturele teams’ (16 mei 2022) 
  • Voorbereiding op een buitenlandse museumstage (voor studenten) (9 juni 2022)

Lid aan het woord

Regelmatig spreken we met een ICOM-lid over inspirerende museumzaken. Dit keer: Cathelijne Denekamp, Manager Toegankelijkheid bij het Rijksmuseum. “En dat is wat musea doen, de collectie gebruiken om maatschappelijke onderwerpen aan het licht te brengen. En altijd in samenwerking met de doelgroep natuurlijk.”

Lees het hele gesprek terug op onze website.


 

Museumdefinitie 

De nieuwe museumdefinitie wordt in augustus 2022 gepresenteerd tijdens de General Conference in Praag. In de aanloop daarnaartoe worden internationaal alle leden betrokken bij het definiëren van wat een museum vandaag de dag precies typeert, of zou kunnen typeren.
We bedanken alle deelnemers aan de inspraaksessies op 27 en 31 augustus jl., waarin we gezamenlijk zochten naar kernwoorden die volgens de Nederlandse leden in de definitie thuishoren. 

Lees er meer over op onze website, waar informatie te vinden is over alle stappen die al zijn gezet op de weg naar Praag 2022.
 

Foto's: Aad Hoogendoorn (boven) en Bastiaan van Musscher (beneden)